close

Praktijkexamen auto

Autorijbewijs halen
  • Ervaren instructeurs
  • Kwalitatieve lesgeving
  • Hoge slagingspercentage
Praktijkexamen auto

Werk doelgericht met maatwerk lesgeving richting het praktijkexamen

Bij Rij Drive Safe Rijopleidingen vinden wij het uiteraard zeer belangrijk dat jij zo goed mogelijk wordt voorbereid op alle factoren waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het examen. De leerling moet al deze punten goed beheersen voordat hij of zij een examen bij het CBR kan volgen.

Whatsapp

Hoe gaat praktijkexamen in zijn werk?

Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een examinator van het CBR of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere verrichtingen.

Zo’n 10 minuten van je examen rijd je zelfstandig naar een bepaalde bestemming. De examinator kan hierbij kiezen voor het rijden naar een oriëntatiepunt, het rijden met behulp van een navigatiesysteem(TomTom) of hij kan jou een clusteropdrachten geven.

Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag en bespreekt hij de rit en het zelfreflectieformulier met je. Op het zelfreflectieformulier heb je vóór het examen je sterke en minder sterke punten in het verkeer gezet.

Als je bent geslaagd, wordt je Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB). De gemeenten en het CBR kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen. Bij het gemeentehuis in je woonplaats kun je, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, je rijbewijs aanvragen.

Om praktijkexamen te mogen doen moet je eerst in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.
Autorijles > Voordelig bij Rij Drive Safe
Motorrijles > Voordelig bij Rij Drive Safe
Theoriecursussen > Voor auto en motor
2todrive > Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Zo Gaat Het Bij Het CBR Praktijkexamen Auto

Bekijk hier hoe het werkt tijdens het praktijkexamen auto van het CBR.

Proefles formulier

Meld je gerust aan en we nemen spoedig contact op voor het maken van een afspraak.