Welke motor mag ik rijden met rijbewijs B?

eerste motorrijles

Wil je je motorrijbewijs halen in Den Haag en omgeving? En wil je daarnaast snel slagen tegen een goede prijs? Wij zorgen ervoor dat we voor jou een op maat gemaakt traject opstellen en onze ervaren instructeurs helpen jou tijdens de motorrijlessen in Den Haag bij het behalen van een motorrijbewijs.

Bij Drive Safe Rijopleidingen zorgen wij ervoor dat jij gegarandeerd slaag voor je theorie, zonder dat je boeken hoeft te lezen. Naast praktijkexamens (AVB en AVD) kun je bij ons ook voor je theorie examen slagen.

Check hier de mogelijkheden voor het rijden van motoren bij het behalen van een type rijbewijs:

Optie 1: Geen rijbewijs of rijbewijs B

Je hebt geen rijbewijs nodig om met een bromfiets of scooter (maximaal 50 cc) te rijden die maximaal 25 km per uur gaat. Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn. Je moet 18 jaar oud zijn als je ook iemand anders wil vervoeren.

Optie 2: Rijbewijs AM

Rijbewijs voor bromfiets of scooter kun je behalen vanaf je 16 leeftijd. De motor mag maximaal 50 cc cilinderinhoud of 4 kW elektrisch vermogen hebben en mag niet sneller kunnen rijden dan 45 km/u. LET OP! Je kunt het theorie examen afleggen zodra je 15 jaar en 9 maanden oud bent. Ook rijbewijs B is voldoende om een bromfiets of scooter te mogen rijden.

Optie 3: Rijbewijs A1

Als je 18 jaar bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1. Maximale cilinderinhoud van 125 cc, een maximaal vermogen van 11 kW/15 pk en een maximale verhouding vermogen/gewicht van 0,1 kW/kg.

Optie 4: Rijbewijs A2

Als je 20 jaar oud bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Maximaal vermogen van 35 kW/47 pk en een maximale verhouding vermogen/gewicht van 0,2 kW/kg. Ben je al 2 jaar in het bezit van een A1 rijbewijs dan hoef je alleen het AVD examen te doen en mag je al starten met 19 jaar.

Optie 4: Rijbewijs A

Als je 21 jaar oud bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen je krijgt dan met code 80* op je rijbewijs. Dan mag je een Motorfiets rijden met een vermogen groter dan 35 kW/47 pk. Deze minimumleeftijd wordt verlaagd tot 22 jaar voor motorrijders die al minstens 2 jaar houder zijn van het rijbewijs A2.

Ook kun je bij ons een gratis proefles volgen. Geef je op en een van onze instructeurs neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles bij onze motorrijschool Den Haag!

Bel ons gerust om jouw mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via de Contactpagina.

Neem contact op